Go to AHF's Homepage Founded in 1906, AHF is one of the nation's oldet ethnic organizations Read all AHF news Buy books and see articles written by AHF members See member links and external resources AHF Action Alerts - get involved! Unity is strength Join AHF, Donate and help AHF help our community
Search Search WWW Search AHF

The 2010 United States Census / Népszámlálás

Dear American Hungarians!
Download a One Page Printable Handout

English Angolul magyarul Magyarul

Please share this information with your friends and make sure that your clubs, organizations, and churches where Hungarian Americans congregate have copies of this notice. [Download a One Page Printable Handout]Please share this information with your friends and make sure that your clubs, organizations, and churches where Hungarian Americans congregate have copies of this notice.


Fontos Linkek:


Ahhoz, hogy egy jobb jövő érdekében megkaphassuk a közösségeink által igényelt szolgáltatásokat, előbb tudnunk kell, hogy kik is alkotják nemzetünket. Ezt a célt szolgálja a népszámlálás.

Magyar [English/Angol]

Büszke, hogy magyar? Írja be a 2010. népszámlálási íven!
Ahhoz, hogy egy jobb jövő érdekében megkaphassuk a közösségeink által igényelt szolgáltatásokat, előbb tudnunk kell, hogy kik is alkotják nemzetünket. Ezt a célt szolgálja a népszámlálás. A népszámlálás annak meghatározásában is segít, hogy az Ön állama mennyi helyet kapjon az Egyesült Államok Képviselőházában.

Csak akkor tudunk előrelépni, ha Ön visszaküldi a kérdőívet.

2010 márciusában egy 10 kérdésből álló rövid nyomtatványt fognak kikézbesíteni az Amerikai Egyesült Államok és Puerto Rico minden háztartásába. Kérjük, hogy a kézbesítést követően válaszolja meg a 10 rövid kérdést, majd a nyomtatványt a hozzá mellékelt bérmentesített borítékba helyezve adja postára. A népszámlálási nyomtatvány KITÖLTÉSE EGYSZERŰ, FONTOS az Ön és közössége jövője szempontjából és BIZTONSÁGOS.

Az Ön kilétének és az Ön által adott információknak a védelmét és bizalmas kezelését szövetségi törvény írja elő. Emellett Önt senki nem fogja megkérdezni arról, hogy milyen jogcímen tartózkodik ebben az országban. Ha Ön nem küldi vissza a nyomtatványt, akkor Önt számlálóbiztos keresheti fel. A számlálóbiztos az USA Népszámlálási Hivatalának munkatársa - rendszerint az Ön közösségéből -, aki lakhelyén fogja Önt felkeresni a népszámlálási nyomtatványon kért információk begyűjtése érdekében.

Kitöltési útmutató!
A 9-ik kérdésnel fontos három (3) bejelölést tenni. A “Fehér” (White) és a “Valamilyen más emberfajta” (Some other race) kockákba X-et tenni és legalul az üres vonalra beírni, hogy “HUNGARIAN.” Nézze meg a jobb oldalon található Angol és magyar példákat.

CHECK BOTH "WHITE" and then "SOME OTHER RACE" and type "HUNGARIAN"

census

Az Idegen nyelvűi kitöltési útmutatónk segítségével ismerkedjen meg máris a népszámlálási nyomtatvánnyal. Az 59 nyelven rendelkezésre álló idegen nyelvű kitöltési útmutató segít Önnek az angol nyelvű nyomtatvány kitöltésében.

Idekattintva töltheti le az útmutatót saját nyelvén.


Join Us Online!
Join Us OnlineSign up for the AHF mailing list.
Your information is not shared!

Subscribe Unsubscribe


DISCLAIMER: The American Hungarian Federation does not necessarily endorse the content or opinions expressed by its individual members
and member organizations.
© American Hungarian Federation®, All Rights Reserved